Over Ivo

Ivo van Woerden (1979) is schrijver en journalist.
Zijn werk is onder meer verschenen in Volkskrant Magazine, NRC, Trouw, Vrij Nederland en HP/De Tijd. Veel van deze publicaties zijn terug te lezen via deze website, onder het menu ‘Artikelen’.

Voor zijn undercover onderzoek naar de ouderenzorg werd hij genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel. Voor zijn journalistieke onderzoeken ontving hij meerdere keren steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, de Stichting Democratie en Media en het Europese Journalismfund.

Van Woerden schreef de boeken: Undercover in de Ouderenzorg, dagboek van een bejaardenbroeder (2011). Het drama van Alphen (2013), The great Marc Evers (2015 / 2017, winnaar van de Gouden Freelancer Award). De Vreemdeling in de tuin (2019, genomineerd voor de Brusseprijs 2020). 

Van Woerden werkte ook samen met Wilfred de Bruijn aan zijn boek Op zoek naar mijn Frankrijk (2017) en met Paul Haenen (Ik heb bekend, 2020 en Het vrolijke winterboek van Margreet Dolman en dominee Gremdaat (2021)

In 2014 was hij fellow aan het World Press Institute dat is gelieerd aan de University of St. Thomas in Saint-Paul, Minnesota.