Het vrolijke winterboek

Het vrolijke winterboek Boek omslag Het vrolijke winterboek
Paul Haenen
Korte verhalen, gedichten
J.M. Meulenhoff
09-11-2021
hardcover
284
Een lees- en bladerboek met ontroerende, mooie en grappige verhalen en gedichten van Margreet Dolman, met opbeurende preken van dominee Gremdaat Paul Haenen heeft het niet zo op kerst, en hij zal heus niet de enige zijn. In de traditionele manier om kerst te vieren, het geijkte opzitten, pootjes geven en je volstoppen in familieverband, komt meer en meer de klad. Maar wat dan? Margreet Dolman, Dominee Gremdaat en Paul Haenen, een mensenmens bij uitstek, weten als geen ander zowel degene die zich door de donkere winter heen worstelt als degene die zich verheugt op de wintermaanden met Het vrolijke winterboek op te beuren.

Redactie en samenstelling door Ivo van Woerden. Uit de archieven van Paul Haenen plukte hij de beste verschrikkelijke kerstverhalen en prikkelendste gedichten van Margreet Dolman alsmede de prachtigste preken van Dominee Gremdaat. Aangevuld met tips hoe je onder een kerstdiner uitkomt, hoe je ruzie weg kunt blazen, hoe je het hoofd boven water weet te houden en nog veel meer opbeurende uitwegen uit beklemmende situaties. Zo werd het boek een vrolijk allegaartje, zoals een winterboek hoort te zijn.

De wintermaanden kunnen dan wel donker, kil en eenzaam zijn, maar Margreet Dolman en Dominee Gremdaat verlichten die met humor, wijsheid en relativering. Het vrolijke winterboek is dan ook een boek waarin vermaak én troost samenkomen. Bestel uw exemplaar bij uw lokale boekhandel of bij bijvoorbeeld bol.com, bookspot.nl, libris.nl of bruna.nl