Undercover in de ouderenzorg

Dagboek van een bejaardenbroeder

Er wordt veel gepraat op de afdeling. In de pauzes en ook tijdens de verzorging gaat het over wat er de vorige avond op televisie was en over naderende vakanties. Maar het valt op dat iedere dag, ongeacht de locatie, hetzelfde onderwerp terugkeert: hoe zwaar het werk is en dat het vroeger beter was. [] Een collega vertelt: Vroeger kon je nog echt voor iemand zorgen. Het is zo veranderd dat ik er ziek van ben geworden. Nu ga ik toch maar door, tot ik met pensioen kan. Maar al te vaak horen we dat het rommelt in de zorg. Er komen steeds meer ouderen die hulp nodig hebben, en steeds minder mensen die dat willen bieden. Hoe gaat het er echt aan toe in de ouderenzorg en hoe komt dat? Om die vragen te kunnen beantwoorden dook HP/De Tijd-journalist en verpleegkundige Ivo van Woerden onder in de wereld van de ouderenzorg. In de zomer van 2010 werkte hij een paar maanden als flexmedewerker in diverse Rotterdamse verzorgingshuizen.

UITGAVE: Paperback
PUBLICATIEDATUM: maart 2011
ISBN: 9789058315427